Schadeherstel motorfietsen

Krachtige en nauwkeurige systemen voor perfecte reparatieresultaten

GOODMEN Equipment levert geavanceerde meetsystemen waarmee u op eenvoudige wijze schades aan motorfietsen en de reparatie daarvan in beeld kunt brengen.

Scheibner M-Teck

Waarom en wanneer het zinvol is om de framegeometrie nauwkeurig te meten
Al decennia lang worden in de automobielsector controles op de wieluitlijning uitgevoerd als vanzelfsprekend na elk ongeval. Een motorfiets vereist dezelfde soort verificatie na een ongeval. Framegeometrie heeft immers te maken met veiligheid op de weg. Een veranderde balhoofdhoek kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn van het gevaarlijke wiebelen bij hoge snelheid. Is het frame nog wel recht? Kan men er zeker van zijn dat alleen de voorvork verbogen is? Een enkele testrit kan geen betrouwbare en zinvolle antwoorden opleveren.
Bovendien is het hebben van bindende documenten met belangrijke meetresultaten een belangrijk bewijs voor verzekeringskwesties. Als de schadecompensatieprocedure eenmaal is afgehandeld, kan het moeilijk zijn om aanspraak te maken op een beschadigd frame.

Het Scheibner-chassis-certificaat is een belangrijk document – en niet alleen na een ongeval. Als potentiële koper van een tweedehands motor of scooter zal men zeker een document waarderen waarin de onbeschadigde staat van het chassis wordt geverifieerd. Ook is de verkoper in deze zaak beschermd tegen toekomstige claims van de koper. Het kopen van tweedehands motoren of scooters zonder Scheibner-chassis-certificaat is een onnodig risico. Bovendien biedt het certificaat waardevolle informatie voor de werkplaats met betrekking tot het oplossen van problemen met het rijgedrag en chassis.

Waarom het zinvol is om in een werkplaats te investeren in Scheibner-apparatuur
In tegenstelling tot de traditionele reparatiebranche ligt de toekomst in diagnose en documentatie. Dit is precies waar de belangrijkste focus van de workshops zou moeten zijn. Niettemin vereist het een ingrijpende omslag in het denken van het personeel. Terwijl het aantal motorongevallen gelukkig voortdurend afneemt, worden de verwachtingen van de klanten met betrekking tot diagnose en documentatie echter steeds groter. De terugverdientijd van de meetsystemen is kort omdat in het motorseizoen veel metingen in korte tijd kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast leidt de diagnose in veel gevallen direct tot een vervolgherstel. Bovendien versterkt de werkplaats zijn reputatie als specialist in chassis- en ongevallenherstel. Er wordt extra winst gegenereerd.

Afbeeldingen op deze website kunnen opties tonen welke niet standaard aanwezig zijn maar als optie kunnen worden toegevoegd.

Service Training